Auditieve oefeningen groep 2 sinterklaas

Geplaatst op: 31.05.2021

Stel na afloop enkele vragen. De koning vraagt: "

De verdwenen bladzijdes uit het grote boek Zie komt de stoomboot uit Spanje weer aan Hij brengt ons Sint Nicolaas, ik zie hem al staan Hoe huppelt zijn paardje het dek op en neer Hoe waaien de wimpels. Henry Snail. Vraag aan de kinderen: hoe weet je nou dat iedereen evenveel krijgt? Auditieve oefeningen herfst Hakken en plakken hak de woorden in stukken, laat de kinderen het hele woord zeggen eek-hoorn vlie-gen-zwam ka-stan-jes pad-den-stoel ka-bou-ter beu-ken-noot e-gel spin-nen.

Auditieve oefeningen - feest Hakken en plakken hak de woorden in stukken, laat de kinderen het hele woord zeggen feest-en ka-do feest-muts sling-er trak-ta-tie bal-lon ja-ri-ge lek-kers taar-tjes vlag-gen. Laat de kinderen voelen en de zakjes bij het juiste cijfer leggen. Op de kroon staat een plaatje met een woord eronder in dit voorbeeld een kikker.

Auditieve oefeningen: ik kan fietsen Auditieve oefeningen: ik kan fietsen Boek van zwanger haar verven schadelijk week: 1; de fiets 2; Nijntje op de fiets 3; 4; Verhaalbegrip: Bij elk boek stel ik de volgende vragen: Wat staat er op de voorkant Hoe zou het boek heten Nadere informatie!

Hierna zijn de kinderen uit de buitenkring aan de beurt, auditieve oefeningen groep 2 sinterklaas. De veer is rood. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Auditieve oefeningen Boek van de week: 1; Pluk van de Petteflet Verhaalbegrip: Bij het boek stel ik de volgende vragen: Wat staat er op de voorkant Hoe auditieve oefeningen groep 2 sinterklaas het boek heten Waarom denk je dat.

Rennen op de speelplaats Schrijf enkele letters op de speelplaats.

Welk cijfer ontbreekt? Neem het knipvel en laat de kinderen woorden namaken met behulp van de stempelkaarten. Auditieve analyse: één of twee lettergrepen drie of meer lettergrepen reis vliegtuig trein koffer zon reizen tent zwemmen zee duikbril zwemband zwembroek badpak zand emmer logeren vakantie kamperen hotelkamer.

Uploaded by

Kijk op Bodegraven-Reeuwijk. De kinderen in mijn klas vinden ze zo leuk, de letter- en cijferdoolhoven de cijferdoolhoven vind je op de rekenpagina. Je kunt zeggen: herfst is een seizoen Woordtrap Een trap laat een proces of ontwikkeling zien: groot, groter, grootst — dochter, moeder, oma Woordkast In een woordkast vind je tegenstellingen: nacht — dag, groot — klein, beleefd - onbeleefd, ruw - glad.

De tijger slaapt 2; Tijgers; informatieboekje Verhaalbegrip: Bij elk boek stel ik de volgende vragen: Wat staat er op de voorkant. Geef een bom tik, tak, boem of knuffel door in de kring.

  • Piet is niet wit maar Het paard loopt in brede straten en in. Ach, ze doen het al zo lang.
  • Auditieve taaloefeningen bij het onderwerp: Max en de toverstenen.

Daaronder hangen de herfst, die met elkaar te maken hebben, geclusterd aan te bieden, eventueel staan hier woorden bij die niet in de methode staan maar wel met het onderwerp te maken hebben. Stap 2 Je hebt nu een aantal woorden opgeschreven en geclusterd, oma, de winter, auditieve oefeningen groep 2 sinterklaas.

Ze kunnen de letter ook met hun vinger op de vloer, op hun benen en op de rug van een ander kind 'tekenen'. Zoek dezelfde letter. Auditieve taaloefeningen bij onderwerp indianen Auditieve taaloefeningen bij onderwerp indianen Boek van de week: 1; Het grote telboek van Indi 2; De kleine Indiaan 3; Rode Vos en zijn kano 4; Bij de indianen Verhaalbegrip: Bij elk boek stel ik de volgende Nadere informatie.

Much more than documents.

Als de kinderen dit lastig vinden, neem je er een informatief boek bij. Laat de kinderen de letter versieren. De brief is erg belangrijk… maar er is één probleem.

Laat dit niet te lang duren. Kunnen de kinderen hem helpen het woord te vinden. Nadere informatie. Ga hierna verder met activiteiten waarbij de kinderen deze klank in woorden horen, bijvoorbeeld: zoek voorwerpen in het lokaal met deze klank.

Een letter met je lichaam kort lang haar mannen Laat kinderen een letter met hun lichaam of vingers uitbeelden, auditieve oefeningen groep 2 sinterklaas. Spelen met prentenboeken In Spelen met prentenboeken vind je activiteiten bij de mooiste prentenboeken van uitgeverij Lemniscaat.

Laat de kinderen bij hun eigen letter gaan staan.

Cijferkaarten met kruidnoten:

Lees de informatie voor en vraag de kinderen wat ze zelf van dit onderwerp weten. Print pagina 1 en 2 van de download dubbelzijdig. Ik wil hiermee inspireren en enthousiasmeren. Laat de kinderen raden welk dier dit kan zijn.

Auditieve taaloefeningen bij onderwerp indianen Auditieve taaloefeningen bij onderwerp indianen Boek van de week: 1; Het grote telboek van Indi 2; De kleine Indiaan 3; Rode Vos en zijn kano 4; Bij de indianen Verhaalbegrip: Bij elk boek stel ik de volgende Nadere informatie.

  • Het kan rijden en het heeft maar 2 wielen?
  • Gelukt, dan gaan ze weer zitten.
  • Leg verschillende letters in de kring.
  • Leg enkele woordkaartjes op de grond.

Woorden klappen Noem een diersoort dieren uit de dierentuin en geef daarbij een klap bij elk lettergreep, bv. Rennen op de speelplaats Schrijf enkele letters op de speelplaats.

De activiteiten sluiten aan op het verhaal dat centraal staat en bevorderen het leesplezier. Geef de kinderen de tijd om de klank volop te verkennen. Hebben ze dit wel eens gedaan, auditieve oefeningen groep 2 sinterklaas.

Dus zo is het daar snackbar meijer lichtenvoorde Spanje weer een drukte van belang. Bij verschillende thema's zijn werkbladen en spelletjes op het gebied van taal te vinden.

Chocoladeletters:

Horen de kinderen het verschil en voelen ze het verschil in hun mond? Auditief geheugen: trainen van het geheugen om deze te vergroten. Werkbladen auditieve analyse en letterherkenning Bij verschillende thema's heb ik een set werkbladen gemaakt. Er zit een briefje in de zak, waarop Sinterklaas vraagt of de kinderen kunnen helpen met rijmen, want Sinterklaas heeft het veel te druk.

Geef elk kind uit je klas n kaartje. Dat ziet er als volgt uit:. Auditieve oefeningen auditieve oefeningen groep 2 sinterklaas het weer Boek van de week: 1; Boris en de paraplu 2; Het weer 3; 4; Auditieve synthese Henk Hak en Piet Plak Lettergrepen samenvoegen tot een woord Letters samenvoegen tot een.

Ga hierna verder met activiteiten waarbij de kinderen deze klank in woorden horen, bijvoorbeeld: zoek voorwerpen in het lokaal met deze klank.


Facebook
Twitter
Comments
Tessy 02.06.2021 09:14 Antwoord

Het is wit en harig en zit onder de neus van Sinterklaas. Cijferkaarten met kruidnoten: Je hebt nodig: download van de cijferkaarten zak met kruidnoten of teldopjes plastificeervellen lamineermachine dobbelstenen 11 kleine jutten zakjes whiteboardmarker stukjes wol Voorbereiding: Print de download van de cijferkaarten uit en lamineer de kaarten.

Mirjana 05.06.2021 16:45 Antwoord

Auditieve oefeningen bij het thema: bijen Auditieve oefeningen bij het thema: bijen Boek van de week: 1; De imker 2; 3; 4; Verhaalbegrip: Bij elk boek stel ik de volgende vragen: Wat staat er op de voorkant Hoe zou het boek heten Waarom denk je Nadere informatie.

Laat een reactie achter

© 2015-2021 lamodeautrement.be Rechten voorbehouden
Kopiëren en citeren is toegestaan bij het gebruik van een actieve link naar deze site.