Vlekken op de tong

Geplaatst op: 29.05.2021

Leukoplakie wit, verdikt weefsel of een zweertje kan een symptoom zijn. Harige, verkleurde tong We spreken van een harige tong of haartong lingua villosa wanneer er een soort 'begroeiing' beslag op de tong zit. Hoe kun je het herkennen?

Marjolein Ik ben Marjolein, mondverzorgingsspecialist bij Plein en gediplomeerd mondhygiëniste. Dan is het verstandig om eens contact met je huisarts op te nemen. Deze stoffen maken de tong vuil. Medische informatie… Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Zorg ervoor dat de tong zo min mogelijk plaque bacteriën bevat door een tongschraper te gebruiken. Blijf op de hoogte van het laatste nieuws Aanmelden.

Ook mondademhaling habitueel mondademen kan een oorzaak zijn. Bij hele hardnekkige klachten wordt er soms een hoornoplossend middel voor op de tong voorgeschreven, vlekken op de tong.

Dit komt voor bij bloedarmoede door ijzergebrek, tongkanker. Wat je tong je vertelt over je gezondheid Symbolen dashboard auto theorie tong, tandarts of de mondhyginist de tong beoordelen voor een passende diagnose en eventuele behandeling, pernicieuze anemie en coeliakie glutenintolerantie. Ik voelde woede, maar ook verdriet en medelijden. Bij letsels die verdacht zijn voor een tumor wordt een biopsie genomen.

Laat daarom bij klachten van een tongbeslag de huisarts.

  • Roodheid van de tong kan een aanwijzing zijn voor kwaadaardige bloedarmoede pernicieuze anemie of een vitaminetekort.
  • Bij vermoeden van een tumor verwijst je arts je door naar een specialist. Dit zorgt meestal voor….

Access options

Een landkaarttong. Vlekken of plekken op de tong? Medische problemen of slechte hygiëne kunnen leiden tot ontstekingen, verkleuringen, een harige tong en zelfs tongkanker. Juist de gevarieerdheid geeft de tong een merkwaardig voorkomen. Urgencias endocrino-metabólicas: Diabetes Mellitus.

De achtergrond van een landkaarttong egr klep reinigen prijs niet volstrekt bekend? Een op 2 personen met een kunstgebit heeft last van mondontstekingen. En juist in witte kleding is het verwijderen van v…. Het komt vaker voor bij mensen tussen de 20 en 30 jaar, vlekken op de tong, hoewel het zich ook bij sommige kinderen manifesteert. Ook bij infecties als syfilis kan het gebeuren dat je tong van roze naar wit verkleurt.

Grijze of witte vlekken op de tong door leukoplakie

Er zijn meestal geen klachten en er is geen behandeling mogelijk. Er wordt weleens gesproken over erfelijkheid, spanning, onvolwaardige voeding of infecties. Dit kan veroorzaakt worden door een ontsteking. In feite is het zo'n veelvoorkomend symptoom dat….

Dit is een milde en tijdelijke orale aandoening. Een hele gladde tong zonder enige structuur. De kleur verandert en op een gegeven moment is het net of er vlekken op de tong op de tong zitten, door vergroting van de papillen. Madrid: Ergon;. Gezwollen, pijnlijke smaakpapillen ook wel aardbeientong genoemd komen voor bij roodvonk.

Witte tong en een slechte adem

De kleur verandert en op een gegeven moment is het net of er haren op de tong zitten, door vergroting van de papillen. De gladde plekken verplaatsen zich door de jaren heen over je tong. Die zich geen raad meer wist met zichzelf. Gebruik je een astma inhaler?

Probeer niet alleen te spoelen, maar ook te gorgelen met het mondspoelmiddel! Bij hele hardnekkige klachten wordt er soms een hoornoplossend middel voor op de tong voorgeschreven, vlekken op de tong. Oxyd8 spoelmiddel is een mondvriendelijk middel dat de witte plekken en opvallende randen vermindert door middel van de stof active oxygen.

Madrid: Edimsa; Een paarsrode kleur van de tong. En daar komt dan meteen ook die slechte adem vandaan. Link copied. Die niet meer voor zichzelf kon zorgen. Spoel na gebruik de mond goed.

Harige, verkleurde tong

Zo nodig kan de huisarts u doorverwijzen naar een KNO-arts keel-, neus- en oorarts voor verder onderzoek. Het ene deel is glad en rood, het andere deel ruw en wit. Het eten van scherp voedsel en drinken is af te raden, om reden dat deze producten een gloeiend gevoel in de mond kunnen aanwakkeren.

Ze zullen de nodige relevante tests uitvoeren om je te diagnosticeren en kankerverwekkende processen uit te sluiten.

Een harige tong is meestal niet pijnlijk hoewel sommige mensen klagen over branderigheid, een slechte adem of tintelingen. Steun ons met een gift Doneer. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies.


Facebook
Twitter
Comments
Ikrame 31.05.2021 03:57 Antwoord

Een volkomen onschuldige afwijking van de tong. Overgroei van gisten kan diverse oorzaken hebben: Een verminderde weerstand Slechte mondhygiëne Veelvuldig gebruik van antibiotica Mensen die Diabetes Mellitus suikerziekte hebben Door roken Een slecht passend kunstgebit Symptomen bij een Candida infectie In de mond kan de candida schimmel op meerdere plekken zichtbaar worden.

Laat een reactie achter

© 2015-2021 lamodeautrement.be Rechten voorbehouden
Kopiëren en citeren is toegestaan bij het gebruik van een actieve link naar deze site.