Verklaring van rechtswege curacao

Geplaatst op: 04.04.2021

Als je besluit om tijdelijk aan het werk te gaan of stage te lopen op Curaçao dan ben je verplicht een Verklaring van Rechtswege aan te vragen. Hiermee is een efficiëntere aanvraagprocedure tot stand gekomen voor verlenging van een verblijfsvergunning, aanvraag verblijfsvergunning onbepaalde tijd of de aanvraag voor het verkrijgen van het Nederlanderschap.

Disclaimer: Deze informatie kan wijzigen volgens het huidige beleid van de landsregering, daarom, deze website is informatief maar de officiële informatie treft u in de gegeven website links.

Dit is namelijk het bewijs dat je aanvraag in behandeling is genomen, en hiermee mag je op Curacao al aan het werk, ook al is je VRW nog niet toegekend! Dit kun je als solvabiliteitsverklaring bij je bank opvragen. Als u zich heeft ingeschreven wordt er bij Burgerzaken een identiteitsbewijs sedula voor u gemaakt. Als je de VRW zo snel mogelijk nodig hebt, dan kunnen wij je helpen. Bewijs van goed gedrag van elk gezinslid boven de 18 jaar niet ouder dan 3 maanden.

Indien van toepassing heb je een huwelijksakte nodig.

Let er goed op dat je de documenten voldoende verkleind maar nog wel leesbaar houdt dat alles in n mailtje past als bijlage, verklaring van rechtswege curacao. Bent u Nederlander en in een ander land geboren of getrouwd. Verder dienen per doel de juiste documenten en formulieren  als bijlagen te worden ge-upload. Zodra jij de Verklaring van Rechtswege online hebt aangevraagd duurt het een tijd voordat je het officieel kunt ophalen verklaring van rechtswege curacao de Toelatingsdienst in Willemstad.

En daarbij is een retourticket verrassend vaak goedkoper dan een enkeltje Curacao. Reizende begrippen.

Naast het aanvraagformulier dient u ook andere documenten te overleggen en leges te betalen. Dit kan zijn een kopie van een arbeidsovereenkomst of een bewijs van voldoende middelen van bestaan tenminste aantoonbaar Naf. Bij personen met een andere nationaliteit gelden hier weer andere regels voor.
  • Dat kan, maar dan heb je wel een Verklaring van Rechtswege nodig. Zonder VRW ben je illegaal werkzaam op Curacao en kun je allerlei problemen en boetes krijgen.
  • Als ik voor stage wil komen?

De voordelen voor een Nederlander

Als een van de ouders van een of meer kinderen niet meekomt naar Curacao: Een kopie van het paspoort van de achterblijvende ouder. Enkel volledige aanvragen worden in behandeling genomen. Al is het maanden later. Als je je op Curacao wilt laten inschrijven als inwoner ongeacht of je wel of niet gaat werken , dan moet je een Verklaring van Rechtswege aanvragen.

Weet namelijk wel dat áls het moment komt dat ze het toch gaan controleren, en het blijkt dat jij deze verklaring niet hebt aangevraagd, er een boete staat te wachten voor jou én voor jouw werkgever.

  • Waar dien ik mijn formulier in?
  • Wanneer u wenst te emigreren, of u wilt gaan werken op het eiland, ga dan naar Curacao met een retourticket, en vertel bij de douanecontrole dat u op vakantie gaat.

Daarnaast heb ik genoeg mede avonturiers en werkgevers gehoord kapsels lang krullend haar het in principe zonde van het geld is: want het wordt toch niet gecontroleerd! Welke dat zijn, staat vermeld in de bescheidenlijst op het aanvraagformulier. Zie dit artikel voor meer info. In feite is verklaring van rechtswege curacao Verklaring van Rechtswege dus niets meer dan een werkvergunning.

Deze vraag je aan bij de gemeente waar jij bent geboren. Hierdoor mag jij legaal beginnen met werken, ook al heb je het officile document nog niet in bezit, verklaring van rechtswege curacao.

Vanaf daar wijst het zich verder vanzelf.

Voor wie is dit formulier?

Je mag als toerist max. Dan heeft u een Verklaring van Rechtswege nodig. Op het moment van aanvragen mag deze niet ouder zijn dan 6 maanden.

Deze kosten zijn per persoon, dus voor een gezin met een paar kinderen kan het aardig oplopen; voor kinderen betaal je verklaring van rechtswege curacao als voor volwassenen. Voor het indienen van een aanvraag voor een Verklaring van Rechtswege en Niet van Toepassing dient een aanvraagformulier ingevuld te worden? Ik heb nog meer over Curaao geschreven: Is Curaao veilig. Hoe is het om op Curaao licht streepje zwangerschapstest clearblue wonen.

Reisbloggers gezocht.

Seminar “Emigratie naar Curacao”

Let op! Dit voordeel hebben in principe alleen de Nederlanders. Vereiste documenten voor de aanvraag Verklaring van Rechtswege Kopie van geldig paspoort van elk gezinslid.

Reactie plaatsen. Kandidaten met de Nederlandse nationaliteit mogen wonen en werken op Curaçao.

  • Deze kosten zijn per persoon, dus voor een gezin met een paar kinderen kan het aardig oplopen; voor kinderen betaal je evenveel als voor volwassenen.
  • Wat gebeurt er met mijn aanvraag?
  • De IND streeft er naar om een aanvraag binnen twee maanden af te ronden.
  • Hoe eerder je de VRW hebt, hoe beter het is.

Het document zelf kost je ongeveer Antilliaanse guldens. Bewijs van voldoende geldelijke middelen;    -werkgeversverklaring volledig ingevuld en kopie paspoort. De naam van de hoofdaanvrager dient vermeld te worden. Als u zich heeft ingeschreven wordt er bij Burgerzaken een identiteitsbewijs sedula voor u gemaakt?

We hebben regelmatig contact met de Toelatingsorganisatie en kunnen het aanvraagproces goed volgen en op gang houden, verklaring van rechtswege curacao. Dit kun je als solvabiliteitsverklaring bij je bank opvragen.

Wonen op Curaçao - Regel je vergunning via Vegunning Curaçao

Als u getrouwd bent, een kopie  van de huwelijksakte niet ouder dan 6 maanden. Zorg dat u alles toevoegt. De IND streeft er naar om een aanvraag binnen twee maanden af te ronden.

Meer informatie In de hierna volgende website link treft u alle vereisten voor de aanvraag van de "verklaring van rechtswege". Het duurt even voordat de verklaring officieel wordt goedgekeurd.

Je mag dan namelijk legaal gaan werken op het eiland verklaring van rechtswege curacao een periode van 6 maanden zonder dat jij je hoeft uit te schrijven uit Nederland?


Facebook
Twitter
Comments
Harley 04.04.2021 22:02 Antwoord

Kun of wil je geen werkgeversverklaring aanleveren, dan mag je ook een bewijs van voldoende middelen van bestaan meesturen: bewijs dat je voldoende geld hebt om voor jezelf, en indien van toepassing je gezin, te kunnen zorgen. En niet geheel onbelangrijk: een betaalbewijs van de legeskosten.

Lincy 08.04.2021 07:48 Antwoord

Zo simpel is het, geen uitzonderingen. Deze heb je nodig om te kunnen wonen en werken op het eiland.

Jalila 11.04.2021 13:29 Antwoord

Social Media Volg ons op social media.

Laat een reactie achter

© 2015-2021 lamodeautrement.be Rechten voorbehouden
Kopiëren en citeren is toegestaan bij het gebruik van een actieve link naar deze site.