Slijm maken zonder lijm met lenzenvloeistof

Geplaatst op: 25.03.2021

Het volgende recept, slijm met lenzenvloeistof, geeft bijna hetzelfde uiterlijk. Ik zou de helft van je substantie weggooien en in het geval van de coole slijm er nog wat lenzenvloeistof doorroeren en in het geval van de simpele slijm er nog wat vloeibaar wasmiddel.

Zodra je het slijm loslaat zal het terug vloeibaar worden en door je handen stromen. Nieuwere post Oudere post. Wij hebben voor iedereen wel wat, welke ingrediënten je ook in huis hebt! Probeer ook eens met je vuist of je platte hand op de Oobleck te slaan. Een aantal recepten op deze pagina maken zelfs geen gebruik van lijm. Goed doorroeren, voordat je het vloeibaar wasmiddel erbij doet. Wat een fijn gevoel als het uiteindelijk gelukt is en je het perfecte resultaat hebt, dat niet plakt, maar zo lekker tussen de vingers glipt als je een vuist maakt.

Het uiterlijk van het slijm is zeer vergelijkbaar met het vorige recept slijm met borax. Om af te ronden bevat het lijstje nog een aantal leuke ideen voor jullie. Deze is ook niet zo lang houdbaar.

Zet playdough klaar, ga samen aan de tafel zitten met een glaasje drinken en iets lekkers en speel even slijm maken zonder lijm met lenzenvloeistof.

Dit is ook de reden dat Slijm maken een echte hype geworden is. Je kan natuurlijk het slijm ook glow in the dark maken?

Motoriek , Ontwikkeling , Opvoeding 31 maart Je kan dit gewoon als een stukje zeep gebruiken.
  • Eventueel voedingskleurstof. Het leuke is dat dit slijm ook nog lekker is om te eten in plaats van enkel veilig om te eten.
  • Als het niet plakkerig meer is kan je gaan kneden.

Slijm maken met borax en lijm

Zelf vind ik de slijm gemaakt met lenzenvloeistof de fijnste, maar hier geldt ook: smaken verschillen!!! Ik heb kleine hoeveelheden gemaakt, omdat ik in het begin veel recepten probeerde, die niet klopte, waardoor ik wat krap in de lijm kwam te zitten.

Je kan op verschillende manieren slijm maken, iedere manier geeft een andere resultaat. De Oobleck zal je klap tegenhouden. Bovenstaand recept voor slijm met afwasmiddel is een goed alternatief voor slijm maken zonder lenzenvloeistof. Hiervoor heb je nodig:.

Sinds Mamablogs en interessante artikelen. Met doorzichtige lijm krijg je doorzichtige slijm terwijl witte lijm je niet-doorzichtige slijm geeft. Roer het eerst door met een vork, doe er dan nog wat handzeep bij. Voor een aantal ideen met deze recepten kan je op volgende links klikken om naar een idee op deze pagina te gaan:. Experimenteren maar. Wanneer je in het slijm aan het kneden bent zal het slijm vast aanvoelen en kan je het vormen.

Is het nog een beetje droog, slijm maken zonder lijm met lenzenvloeistof, als dat niet meer goed gaat is het tijd om met je handen te gaan kneden.

Slijm maken: het eerste slijm was van Mattel

Vergeet je creaties niet te delen met ons op sociale media! Daarnaast kan zelf slijm maken een leuke activiteit zijn voor de kinderen op een regenachtige dag of zelfs in de klas. Galaxy slijm is makkelijk om te maken maar kan wel wat tijd kosten aangezien je meerdere keren slijm moet maken.

Deze variant vind ik persoonlijk extra leuk, omdat het heerlijk naar koffie geurt. Wij raden je aan om glow in the dark verf te gebruiken die niet schadelijk is slijm maken zonder lijm met lenzenvloeistof mens of milieu. Hieronder een filmpje waarin iemand fluffy slijm maakt. Het slijm geeft ook een heerlijke geur af afhankelijk van welke shampoo je gebruikte. Op de lange termijn kan deze stof schadelijk zijn voor de vruchtbaarheid. Met ieder recept kan je alle variaties maken: Roze- heerlijk geurende s.

Daarna roer je er beetje bij beetje de 48 kubieke decimeter naar liter door.

Slijm maken met lenzenvloeistof en lijm

Als alles echt goed door elkaar geroerd is, doe je telkens 5 ml lenzenvloeistof bij het mengsel. De mogelijkheden zijn echt eindeloos. Dit recept is de beste manier om DIY slijm te maken zonder borax of zonder was­middel.

  • Dit is best makkelijk en mislukt nooit.
  • Het slijm zal ook een mooie structuur krijgen die te vergelijken is met de twee vorige recepten.
  • Door verder te surfen stemt u hiermee in.
  • Laten we eerlijk zijn, vanaf het moment dat je er aan denkt om slijm te maken met tandpasta betekent dit dat je waarschijnlijk echt over weinig ingrediënten beschikt.

Wat leuk voor de kinderen is: Je kan het ook gebruiken om de handen te wassen. Het uiterlijk van het slijm maken zonder lijm met lenzenvloeistof is zeer vergelijkbaar met het vorige recept slijm met borax. Als je zelf nog een nieuwe variatie weet, dan hoor ik het graag.

Veel plezier. Hiervoor heb je nodig:. Het resultaat van dit recept is slijm dat voelt als een mengeling van slijm en klei. Lijm van bijvoorbeeld de Action volstaat, ook onder de naam schoollijm.

Slijm is altijd al populair geweest bij kinderen en blijft een heuse rage! Het mooiste slijm maak je echter met lijm en lenzenvloeistof. Bovenstaande recepten om slijm te maken zijn voor slijm om mee te spelen en te kneden. Met ieder recept kan je alle variaties maken: Roze-, glitter-, slijm met tandpasta, heerlijk geurende slijm, noem maar op!

Daarna kneden. Volg ons. Je kan daarnaast ook glitterlijm gebruiken.


Facebook
Twitter
Comments
Houda 27.03.2021 08:40 Antwoord

Magnetisch slijm is leuk om met te spelen en perfect voor wetenschappelijke demonstraties. Dat kan op 2 manieren:.

Titia 28.03.2021 04:31 Antwoord

Leg een bolletje op een schoteltje bij de kraan. Spuit, nadat je lijm in het bakje gedaan hebt, wat scheerschuim erbij.

Talha 02.04.2021 09:17 Antwoord

Probeer het maar eens als je peuter of kleuter een periode heeft dat hij of zij regelmatig boos,verdrietig of opstandig is.

Laat een reactie achter

© 2015-2021 lamodeautrement.be Rechten voorbehouden
Kopiëren en citeren is toegestaan bij het gebruik van een actieve link naar deze site.