Kolonisten van catan kooplieden en barbaren spelregels pdf

Geplaatst op: 02.03.2021

Einde van het spel Het spel eindigt zodra een speler aan de beurt is en 13 overwinningspunten heeft. De Rivieren van Catan: Het tweede scenario van De Campagne bestaat uit het basisspel minus enkele landschapstegels en plus twee rivieren.

Daarnaast kan een speler ook drie goud omwisselen in een grondstof naar keuze. Nu hebben ze weliswaar rust en genieten ze van de sobere en droge lucht van de woestijn, maar al snel ontbreekt het ze aan afwisseling op het menu en wol voor het maken van nieuwe kleding. Alle dorpen kunnen natuurlijk wel tot stad uitgebouwd worden. Hier vindt u binnenkort downloadbare versies van de spelregels van spellen binnen de reeks De Kolonisten van Catan.

Met de vissen die je vangt visfiches kan je bepaalde acties uitvoeren. Bouw kosteloos 2 straten. Voorbeeld: een speler heeft zijn beide dorpen op het eiland onderaan links gebouwd.

Op de achterzijde van de onderdelen vind. Als je hem op een straat zet, mag je bij de eigenaar van die straat een grondstoffenkaart trekken. Daarom is het verstandig om u it slu it end grondstoffen in te kopen als er nog genoeg bouwplaatsen aan de rivier zijn om de goudvoorraad weer aan te vullen.

Hij mag daarbij ook goud gebruiken. Daardoor staan er nu 3 barbaren op deze tegel, waarmee deze is veroverd.

Indien een speler aan de voorwaarde van een wonder voldaan heeft, legt hij een van zijn schepen op de wonderkaart in kwestie, bij voorkeur onder de grondstofkosten. De Trektocht: In het volgende onderdeel van De Campagne zijn er nomaden op Catan aangekomen en hebben ze hun kampen opgeslagen in de woestijn. Dobbelfase Tijdens de dobbelfase werpt de speler die aan de beurt is tweemaal na elkaar.

Onze aanraders

De scheepslinie begint in het dorp aan de kust van het oostelijke eiland en loopt via de in kleur aangeduide kruising naar de piratenvesting in de eigen kleur. Aanvullende regels Stichtingsfase Alle spelers stichten hun beide begindorpen op de eilanden van hun keuze. Speciale kaarten bepalen hoe ver je huifkar kan bewegen en hoeveel goud je hiermee kan verdienen. Dat kan vooral zinvol zijn indien de speler zo snel mogelijk in zee wil steken.

Zet een ridder op een vrij pad naar keuze. De vreemde ridder gaat noo it verloren, ook niet als hij bij een overwinning op de barbaren op het pad van de geworpen kleur staat.

  • Indien de speler beslist geen acties uit te voeren met zijn ruiterstam, krijgt hij een grondstof naar keuze of twee goudstukken. D Catan-fiches Catan-fiches spelen in de afzonderlijke scenario’s een verschillende rol.
  • Op de achterkant is één van de 4 volgende. Deze variant verscheen vroeger eens als hebbedingetje in het tijdschrift Spielbox.

Schepen verplaatsen Zodra een speler een scheepslinie aangelegd heeft tussen een van zijn dorpen en een dorp van de vergeten stam, wordt die scheepslinie als gesloten beschouwd.

Een speler mag geen dorp aan een beschadigde straat bouwen. De kaarten met de witte rugzijde leesboek met eigen naam op de kolonisten van catan kooplieden en barbaren spelregels pdf van het spelbord gelegd tussen de verschillende spelers in. Arme sloebers mogen eenvoudigweg doorlopen Belangrijk: iedere speler heeft n keer de mogelijkheid om kaarten in te zetten.

Zoeken met Startpagina

Daarmee kunnen de spelers elkaar met hun dorpen en straten blokkeren. Speelduur: ca. Er zijn drie paden waar d it mag.

Het benodigde materiaal hiervoor staat aangegeven in de tabellen die aangeduid worden met Hoofdeiland en goudeilanden. Maar vul hier het formulier in om dit direct bij onze klantenservice te checken. Aanvullende regels Stichtingsfase In de originele cadeautjes vriendinnen mogen op de kruispunten kolonisten van catan kooplieden en barbaren spelregels pdf de gekleurde vierkanten en de rode uitroeptekens geen dorpen gebouwd worden.

Hetzelfde geldt voor de heuvellanden op het westelijke eiland. Daarna volgt de speler die in de richting van de klok naast hem zit.

Catan basisspel en uitbreiding 5/6

Maar als je hier geen last van hebt dan blijft dit een goed en leuk spel voor een lange tijd. De grondstofkaarten Graan en Erts worden met de afbeelding naar boven naast het spelbord gelegd.

De richting is niet van belang. Bij drie spelers moeten ook de ontwikkelingskaarten die direct overwinningspunten opleveren uit de stapel ontwikkelingskaarten verwijderd worden. Voor Catan liefhebbers een mooie aanvulling op het basisspel.

Wie daardoor geen gevangene krijgt, ontvangt als troost 3 goud. Ja, je mag 2 dezelfde of 2 verschillende grondstoffen naar keuze nemen. Daarmee kunnen de spelers elkaar met hun dorpen en straten blokkeren? Probeer altijd voldoende goud in voorraad kolonisten van catan kooplieden en barbaren spelregels pdf hebben.

Havens Indien een speler een schip bouwt aan een kustlijn waar abonnement afsluiten zonder preventel check haven ligt, mag hij deze haven opeisen. Actiefase Wie aan de beurt is kan eenmaal in zijn beurt een van de hieronder beschreven acties uitvoeren: Gedwongen handel : de speler mag twee kaarten uit de hand van zijn tegenstander kiezen en geeft hem daarvoor twee kaarten van zijn keuze in ruil voor terug.

Elke speler krijgt 10 troswagens, 8 krijgerfiguren en 8 ruiterfiguren en plaatst meteen n krijgerfiguur en n ruiterfiguur op de startplaatsen van zijn kleur. Eerst voor het eigen dorp.

Antwoord op al je vragen

Kan ik een nieuw dobbelblok los kopen? De struikrover begint op een van de drie woestijnvelden. Dit betekent dat iedereen meteen over drie dorpen beschikt! D it fiche is nu 1 overwinningspunt waard.

Verwijder 2 barbaren van 2 verschillende landtegels en zet deze op 2 andere tegels op het speelbord. Natuurlijk word je daardoor steeds weer geconfronteerd met de kracht van het lot als je getallen niet worden gegooid en die van de andere spelers wel. Alle andere schepen worden niet door deze regel getroffen.


Facebook
Twitter
Comments
Laat een reactie achter

© 2015-2021 lamodeautrement.be Rechten voorbehouden
Kopiëren en citeren is toegestaan bij het gebruik van een actieve link naar deze site.