Hoe moet je slijm maken zonder scheerschuim

Geplaatst op: 23.02.2021

Spuit nadat je lijm in het bakje gedaan hebt wat scheerschuim erbij. Niet teveel, anders kloppen de verhoudingen niet meer.

Wil je nog meer leuke DIY-recepten? Laat Opmerkingen Zien Close Comments. Iedereen herinnert zich natuurlijk het geweldige groene slijm op Nickelodeon. Het koste mij een hele middag, veel ingrediënten, en heel veel rommel, voordat ik zeker wist dat ik de goede recepten had, waarvan de verhoudingen en de ingrediënten kloppen.

Zorg dat het mengsel één geheel wordt en tada!

De hoeveelheid kan je zelf kiezen, je kan later ook nog altijd meer toevoegen. Kids 16 oktober Waarom hebben kinderen vaker nachtmerries dan volwassenen. You have automatically been redirected, based on your location to this site? Schakel denksport logisch kleuren en puzzelen in om te profiteren van alle functies van deze site.

Of de yoghurt vol, halfvol of mager is.

Laat Opmerkingen Zien Close Comments. Als je slijm zoekt dat altijd vast en kneedbaar is met maïzena raden we je aan om naar de twee vorige recepten op deze pagina te kijken. Doe 2 eetlepels 15 gram maïzena in je mengkom en meng alles ongeveer 10 seconden lang. Strooi nadat je lijm in het bakje gedaan hebt wat oploskoffie op de lijm en roer dat dan goed door.

Je kan heel eenvoudig slijm maken. Zet een eierwekkertje op 3 minuten, want nu moet je lang laten roeren. Zo kunnen ze hun emoties beter controleren.

  • Daarnaast kan zelf slijm maken een leuke activiteit zijn voor de kinderen op een regenachtige dag of zelfs in de klas. Zelf zwarte verf geeft een leuk effect.
  • Wij delen bij dezen drie receptjes voor slijm zonder lijm. Natriumbicarbonaat is hetzelfde als baking soda of zuiveringszout maar niet hetzelfde als bakpoeder.

Heb je ooit speelgoedslijm gekocht of slijm in de klas gemaakt. Zelf slijm maken is een hit. Reageer op artikel:. Dit werkt het beste met de manieren met borax, wasmiddel of lenzenvloeistof. Toen konden mijn kleren in de was en ikzelf onder de douche, doucheschuim had ik niet nodig. Dit is best makkelijk en mislukt nooit. Ga daarna gewoon door met het recept.

Slijm maken met borax en lijm

Voeg de poeder wel in kleine beetjes toe en roer goed. Kids 16 oktober Waarom hebben kinderen vaker nachtmerries dan volwassenen? Een aantal recepten op deze pagina maken zelfs geen gebruik van lijm. Als je glitters wilt kan je ook glitterlijm kopen.

Dit recept is uniek en maakt maar gebruik van n ingredint: tandpasta. Zorg dat je de ingredinten goed leest! Wij maakten persoonlijk gebruik van Prodent. Eetbaar wilt ook zeggen dat dit slijm perfect veilig is, zelfs voor de kleinste kinderen.

Ng leuker!

Zelf slijm maken: tips

Is het nog een beetje droog, doe er dan nog wat handzeep bij. Français Français. Dit slijm is dus zonder lijm en zonder borax of gelijkaardige ingrediënten. Ik heb kleine hoeveelheden gemaakt, omdat ik in het begin veel recepten probeerde, die niet klopte, waardoor ik wat krap in de lijm kwam te zitten.

  • Schakel deze in om te profiteren van alle functies van deze site.
  • Het hoeft natuurlijk niet, maar het maakt je slijm net iets kunstzinniger.
  • Toen konden mijn kleren in de was en ikzelf onder de douche, doucheschuim had ik niet nodig, want ik zat onder het vloeibaar wasmiddel.
  • Sommige mensen hebben een gevoelige huid en kunnen dan niet goed tegen natriumtetraboraat, zoal Borax ook wel genoemd wordt.

Je slijm is klaar. Natuurlijk zal je slijm niet echt leven maar met behulp van een magneet kan je het slijm laten dansen. Kids 13 oktober Kids 16 oktober 5x waarom wol zo fijn is voor je baby. Daarna is het tijd om te kneden! Als alles echt goed door elkaar geroerd is, doe je telkens 5 ml lenzenvloeistof bij het mengsel.

Voor de lenzenvloeistof is het belangrijk dat deze borax of boorzuur bevat. Ik had al enkele keren speeldeeg met mijn kleinkinderen gemaakt.

Famme Navigation

Na een middagje heerlijk kliederen heb ik 4 uitstekende recepten om slijm te maken. Janne Vogel Lifestyle 13 december Als ik de kinderen dan observeer, zie ik dat ook juist die kinderen, die wat eerder uit hun veld geslagen zijn, wat gevoeliger zijn, of zelfs hoog sensitief zijn, juist dit materiaal kiezen. De eerste stap is om te weten wat je nodig hebt om dit slijm te maken.

You have automatically been redirected, see our Privacy Policy. Ik ga er mee akkoord dat mijn data wordt opgeslagen For further details on handling user data, based on your location to this site. Bovendien is het maken van slijm eigenlijk een klein wetenschappelijk experimentje en dus nog leerrijk ook!


Facebook
Twitter
Comments
Willebrordus 24.02.2021 05:31 Antwoord

Roer die er dan eerst doorheen voordat je met stap twee aan de slag gaat.

Laat een reactie achter

© 2015-2021 lamodeautrement.be Rechten voorbehouden
Kopiëren en citeren is toegestaan bij het gebruik van een actieve link naar deze site.