Gemiddelde temperatuur gran canaria september

Geplaatst op: 29.05.2021

Gemiddeld is het maximaal 20°C in april in Maspalomas en minimaal rond de 17°C. Het gaat echt om een gemiddelde waarbij het lokaal gemakkelijk enkele graden warmer of juist koeler kan zijn. Hitte In de zomer kan het extreem warm worden op Gran Canaria als een oostelijke luchtstroom warme lucht uit de Sahara meeneemt naar de Canarische Eilanden.

Deze concentratie van diverse microklimaten op Gran Canaria heeft ervoor gezorgd dat er voor elke vakantieganger het juiste weertype is te vinden.

Gran Canaria is een bergachtig eiland van vulkanische oorsprong. Zware regenval Het regent niet zo vaak op Gran Canaria en de hoeveelheden zijn op jaarbasis slechts een deel van wat we in Nederland gewend zijn.

Er valt in april op 4 Dagen neerslag met een totaal van 3 mm en het is deze maand 26 Dagen droog in Maspalomas.

Beginners kunnen het hele jaar door oefenen met het bedwingen van de golven.

Het komt heel af en toe voor dat kikkervisjes verzorgen in de klas op n dag net zoveel regen valt als wat er anders in drie maanden tijd valt. Onze gemiddelde klimaatgegevens per maand zijn gebaseerd op data van de afgelopen 30 jaar.

De Spaanse nationale en regionale overheden kunnen maatregelen nemen waardoor de bewegingsvrijheid wordt beperkt. Grote kans op een warme, zonnige vakantie dus. Het weer in februari: Gemiddeld evenveel zonuren als in de gemiddelde temperatuur gran canaria september mei in Nederland.

UV

Wat is de beste reistijd voor Gran Canaria?

Zonder oponthoud ben je 55 uur en 30 minuten onderweg. De basis cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.

We durven niet te zeggen dat het helemaal onmogelijk is, maar statistisch gezien is een periode van zeven opeenvolgende dagen met onbestendig weer iets wat zelden voorkomt op het eiland. Aan de kust valt weinig regen en schijnt de zon veel. Bij aankomst op de Canarische eilanden zijn reizigers verplicht een bewijs van een negatieve PCR-test te laten zien.

  • Door de zuidelijke ligging van de eilanden, op dezelfde breedtegraad als de Sahara, betekent dit dat het in de wintermaanden veel warmer is dan op het vasteland van Spanje. Het is 67 dagen droog in de herfst.
  • Gemiddeld is het maximaal 22°C in juni in Maspalomas en minimaal rond de 20°C. Hoe laat is het in Las Palmas de Gran Canaria?

Lente klimaat Maspalomas mrt-mei In de lente is het in Maspalomas gemiddeld 21C. Voor gemiddelde temperatuur gran canaria september strandvakantie naar Spanje zijn de warme temperaturen wl perfect. Weet je je pincode s niet japans restaurant rotterdam centrum. Als je geen pakketreis wilt boeken dan kun je via Booking.

Gran Canaria wordt gekenmerkt door de noordoostpassaat en de Canarische Stroom waardoor het klimaat aan de kustgebieden bijna constant is. Echter, het temperatuurverschil tussen het noorden en zuiden van Gran Canaria is gewoonlijk slechts een paar graden. Het gemiddelde klimaatcijfer voor Gran Canaria is een 8,6.

Zware regenval

Niet voor niets staat Gran Canaria samen met Tenerife, Lanzarote en Fuerteventura al jarenlang heel hoog in de toplijsten van winterzonbestemmingen onder Nederlandse en Belgische toeristen.

Kortom, de weersomstandigheden op Gran Canaria zijn perfect voor een winterzonvakantie. Zo liggen sommige plaatsen beschut dankzij rotswanden, waardoor de temperatuur gemakkelijker oploopt en zowel regen als wind minder kans hebben om invloed uit te oefenen op deze plaatsen. De neerslag is laag en vermindert naarmate het seizoen vordert, maar koel, vochtig en winderig weer kan soms zonder waarschuwing op komen zetten.

Er valt in totaal 40 mm neerslag op 17 dagen. Er valt in december op 7 Dagen neerslag met een totaal van 7 mm en het is deze maand 24 Dagen droog in Las Palmas de Gran Canaria. Wat is de hoofdstad van Gran Canaria? De gemiddelde jaartemperatuur voor Gran Canaria is 20C en er valt in een jaar tijd mm regen, gemiddelde temperatuur gran canaria september.

De temperatuur in Gran Canaria

Zo ben je goed voorbereid voor je volgende reis of vakantie. Er zijn echter momenten dat het relatief koele zeewater niet kan voorkomen dat de temperaturen op Gran Canaria oplopen richting de veertig graden en dat is op het moment dat er in het zomerseizoen hete woestijnlucht vanaf de Sahara richting de Canarische Eilanden geblazen wordt.

Gran Canaria is erg populair als  winterzonbestemming.

Er valt in januari op 6 Dagen neerslag met een totaal van 8 mm en het is deze maand 25 Dagen droog op Gran Canaria! Dankzij de ligging ter hoogte gemiddelde temperatuur gran canaria september noordwest Afrika geniet Gran Canaria van een heerlijk mild klimaat, waardoor het op het eiland vrijwel altijd aangenaam vakantieweer is.

Op het moment dat het een keer gesneeuwd heeft is het al snel chaos in het binnenland. Wat is het netnummer van Maspalomas. In de winter schijnt de zon op Gran Canaria gemiddeld zes uur 5 weken zwanger bloedverlies en negatieve test dag.

Gran Canaria maakt onderdeel uit van eilandengroep de Canarische Eilanden. De beste reistijd voor Gran Canaria hangt af van jouw persoonlijke vakantiewensen, gemiddelde temperatuur gran canaria september.

Klimaat Gran Canaria – Zomermaanden

Het weer en klimaat van Las Palmas de Gran Canaria is geschikt voor een zonvakantie. Neem naast je eigen bankpas ook een creditcard mee. Klimaat Gran Canaria september.

Hoe groot is Gran Canaria. Klik op een logo om naar de website te gaan of bekijk direct via Skyscanner de goedkoopste vliegtickets van alle vliegtuigmaatschappijen. Pico de las Nieves in het centrum gemiddelde temperatuur gran canaria september Gran Canaria is met een hoogte van meter de hoogste top van het eiland.

Naar beste reistijd Beste reistijd Tenerife Lees hier wat de beste tijd is voor een strandvakantie, actieve reis of wintersportvakantie op Tenerife.


Facebook
Twitter
Comments
Rowenna 03.06.2021 22:35 Antwoord

Het is 82 dagen droog in de zomer.

Jerôme 06.06.2021 08:37 Antwoord

Beste reistijd Sardinië Tips over het weer en het klimaat - kijk hier wanneer je het beste naar Sardinië kunt reizen voor een strandvakantie of om te wandelen. Niet voor niets staat Gran Canaria samen met Tenerife, Lanzarote en Fuerteventura al jarenlang heel hoog in de toplijsten van winterzonbestemmingen onder Nederlandse en Belgische toeristen.

Soukayna 07.06.2021 03:19 Antwoord

Kortom, de weersomstandigheden op Gran Canaria zijn perfect voor een winterzonvakantie. Ook de rest van het jaar is het zeewater van aangename temperatuur gemiddeld 21°C , altijd warm genoeg om te zwemmen.

Laat een reactie achter

© 2015-2021 lamodeautrement.be Rechten voorbehouden
Kopiëren en citeren is toegestaan bij het gebruik van een actieve link naar deze site.