Belgische btw nummer controleren

Geplaatst op: 03.03.2021

Wat als ik een onderneming niet vind in de databank? Bij controle door de Belastingdienst kan blijken dat het BTW-nummer van een buitenlandse afnemer ongeldig is. Companyweb is een specialist op het vlak van bedrijfsinformatie in België.

Bovendien zijn de lidstaten zelf verantwoordelijk voor de beschikbaarheid en inhoud van hun ondernemersbestand. U kunt dit voorkomen door aan te tonen dat u, voorafgaand aan de levering, het BTW-identificatienummer van uw klant heeft gecontroleerd. Gelieve uw browser te updaten naar de nieuwste versie. Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet dan alsnog btw betalen over de goederen en diensten die u zonder btw hebt geleverd.

Hoe zit het met  buitenlandse bedrijven? Kies een meeting room.

Op ondernemingsnummer, kredietwaardigheid of andere factoren. Ontdek hoe u zelf online prospectiebestanden kan selecteren op basis van regio, op naam of op adres, het ondernemingsnummer of op het adres.

Dit geldt zowel voor de export van goederen als voor het leveren van diensten, belgische btw nummer controleren. Javascript staat uit in deze internetbrowser. Je kan zoeken op de bedrijfsnaam.

Wij voeren namens u een BTW-identificatienummer-controle uit.
  • Klik op het vak  Zoekwoord  en  tik de naam van de onderneming in   of het begin van de naam.
  • Om gebruik te maken van de website dient u Javascript te deblokkeren.

Naast het btw nummer ook een gratis bedrijfsrapport?

Bij controle door de Belastingdienst kan blijken dat het BTW-nummer van een buitenlandse afnemer ongeldig is. De belastingdienst kan ook boetes opleggen. U geeft uw e-mailadres en het BTW-nummer van uw bedrijf op. U kunt dit voorkomen door aan te tonen dat u, voorafgaand aan de levering, het BTW-identificatienummer van uw klant heeft gecontroleerd.

Wat u moet weten Voor ondernemingen betekent het ondernemingsnummer een aanzienlijke vereenvoudiging van de administratieve stappen en de externe communicatie. Kan ik een BTW-nummercontrole achteraf uitvoeren?

Welk bedrijf wilt u opzoeken. Trap niet in de val: herken fraude overal. Wat u moet weten Voor ondernemingen betekent het ondernemingsnummer een aanzienlijke belgische btw nummer controleren van de administratieve stappen en de externe communicatie.

Om gebruik te maken van de website dient u Javascript te deblokkeren. Wil je weten of jouw bedrijfsgegevens correct vermeld staan in de KBO.

Intracommunautaire btw-nummers

Wij analyseren voor u wie de bedrijfsleiders zijn en in welke sectoren ze actief zijn, zodat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan. U kunt dit voorkomen door aan te tonen dat u, voorafgaand aan de levering, het BTW-identificatienummer van uw klant heeft gecontroleerd.

De bevestiging dat het btw-identificatienummer geldig is, is dan voldoende. Voorwaarde is dat goederen de EU daadwerkelijk verlaten.

Wil je het btw-nummer van een leverancier achterhalen, zijn wij de ideale partner om uw prospectie in goede banen te leiden. U moet dan alsnog btw betalen over de goederen en diensten die u zonder btw hebt geleverd. Laatst bijgewerkt, belgische btw nummer controleren. Deze service wordt aangeboden ter introductie van de Valdit VAT Alert service binnenkort beschikbaar? Gezien Companyweb beschikt over bedrijfsinformatie van alle Belgische ondernemingen, maar heb je enkel de naam van de onderneming om van roompot beach resort map vertrekken.

Geldigheid van Europese BTW-nummers controleren via VIES

Meer details. Als u een ondernemingsnummer kent, klik op dat vak en  tik het nummer in   met of zonder punten. De wijze waarop de controle is ingericht, is de verantwoordelijkheid van iedere EU-lidstaat afzonderlijk. Bij het uitvoeren van een controle dient u uw eigen BTW-nummer in te voeren.

Deze wordt dan getoond op de bevestiging. Als de controle niet werkt, belgische btw nummer controleren, verwijder de lidstaat en het btw-nummer van de aanvrager in het onderste soundos man daniël en probeer het opnieuw. Wij voeren namens u een BTW-identificatienummer-controle uit.

Via Liantis zoek je eenvoudig in de Kruispuntbank van Ondernemingen. In het ergste geval zult u zelf de BTW moeten belgische btw nummer controleren. Daarvoor gebruikt u een afschrift van de bevestiging van de uitgevoerde controle. Het is daarom niet mogelijk om met terugwerkende kracht een BTW-nummer controle uit te voeren.

Maar ze moeten wel enkele verplichtingen in acht nemen:.

Een binnenlands btw-nummer checken

Controleren van naam- en adresgegevens van klanten in Duitsland via bovenstaande internetsite is niet mogelijk. Hoe komt u op voor uw rechten? En als het u bezorgde ondernemingsnummer  niet overeenkomt  met de activiteit van uw gesprekpartner?

Als namelijk bij controle van uw administratie blijkt dat uw klant geen ondernemer is, krijgt u een naheffingsaanslag. Wat als  u een onderneming niet vindt. Als starter ben je verplicht je onderneming in te schrijven in de kbo.


Facebook
Twitter
Comments
Lindey 11.03.2021 15:26 Antwoord

Als starter ben je verplicht je onderneming in te schrijven in de kbo. Leer uw klanten kennen.

Laat een reactie achter

© 2015-2021 lamodeautrement.be Rechten voorbehouden
Kopiëren en citeren is toegestaan bij het gebruik van een actieve link naar deze site.