2 kubieke centimeter naar liter

Geplaatst op: 31.05.2021

Probeer het maar eens over te gieten in een melkpak. Kubieke centimeter, ofwel cm3, is een maatstaf van inhoud.

De inhoud van een cilinder. Lbs omrekenen ». Een veelgebruikte maat voor inhoud is de kubieke meter. Het volume is de hoeveelheid ruimte omvang dat een voorwerp inneemt. Op grond van dat gegeven vinden sommige methodes dat een stap naar links van cm 3 naar mm 3 juist de factor x is. Een denkbeeldige kubus zo hoog als de Utrechtse Dom is 1 kubieke hectometer.

De website Omrekenen. Het is de bedoeling dat je de inhoud van de kamer berekent, 2 kubieke centimeter naar liter. Meer daarover op de pagina Liters. Rekenen met inhouds-eenheden 1. Van: milliliter ml liter kiloliter kubieke millimeter mm3 kubieke centimeter cm3 kubieke decimeter dm3 kubieke meter m3 kubieke decameters dam3 kubieke hectometer hm3 kubieke kilometer km3.

Deze laatste wordt namelijk doorgaans in cm3 aangeduid.

Van: milliliter ml liter kiloliter kubieke millimeter mm3 kubieke centimeter cm3 kubieke decimeter dm3 kubieke meter m3 kubieke decameters dam3 kubieke hectometer hm3 kubieke kilometer km3. In een wedstrijdzwembad zit ongeveer 1 kubieke  decameter water.
  • MOB-versie Naar grote versie. Om die reden hebben wij deze omrekentool nu ook toegevoegd aan deze website.
  • Zet de eerste kubus in de hoek, een tweede strak ernaast.

Kubieke centimeter naar Liter omrekenen

Elke stap naar rechts is een duizend keer zo grote maat: je hebt cm 3 nodig om 1 dm 3 te vullen. Bijvoorbeeld: een pak melk heeft een inhoud van 1 liter en het volume van de kartonnen verpakking is net iets meer. Op de zeven foto's h ierboven zie je een kubieke millimeter, centimeter, decimeter, meter, decameter, hectometer en kilometer. Dit is bijvoorbeeld het geval in de geneeskunde en op het moment dat je te maken hebt met de cilinderinhoud van een verbrandingsmotor.

De liter l is de standaardmaat. De inhoud is voor te stellen als de hoeveelheid die ergens in gaat. Rekenen met inhouds-eenheden 1.

Een inhoudseenheid is een maat voor de grootte van een inhoud of volume. Figuur 1: inhoudsmaten       De stapgrootte tussen de eenheden van inhoud op de trap is een factor De inhoud van een bol Je kunt het volume of de inhoud van een bol uitrekenen als je de  diameter weet. Vergelijk het met: Een briefje van euro is x zo veel waard als een munt van 2 kubieke centimeter naar liter euro.

De TaalApp

De inhoud van een voorwerp of object wordt uitgedrukt in een inhoudseenheid. De andere eenheden zijn daarvan afgeleid. Van: milliliter ml liter kiloliter kubieke millimeter mm3 kubieke centimeter cm3 kubieke decimeter dm3 kubieke meter m3 kubieke decameters dam3 kubieke hectometer hm3 kubieke kilometer km3.

Deze laatste wordt namelijk doorgaans in cm3 aangeduid. Een laag van 1 mm regen op 1 vierkante meter is 1 liter regenwater. Het 2 kubieke centimeter naar liter dus maar hoe je het bekijkt. Op de zeven foto's h ierboven zie je een kubieke millimeter, maar je komt nog niet tot het plafond, decam.

Het omrekenen van cm3 naar liter doe je eenvoudig en snel via Omrekenen. Met 40 van die kubussen heb je de hele vloer volgebouwd?

H4. Rekenen met inhouds-eenheden (1)

Inhoud Hoe groot is een huiskamer? Zo werd mij de vraag gesteld of in een winkel een koffiekopje met een opschrift van 21 cl wel correct is aangegeven. Van: milliliter ml liter kiloliter kubieke millimeter mm3 kubieke centimeter cm3 kubieke decimeter dm3 kubieke meter m3 kubieke decameters dam3 kubieke hectometer hm3 kubieke kilometer km3. De inhoud van een cilinder.

Van: milliliter ml liter kiloliter hotmail telefoonnummer wijzigen millimeter mm3 kubieke centimeter cm3 kubieke decimeter dm3 kubieke meter m3 kubieke decameters dam3 kubieke hectometer hm3 kubieke kilometer km3. De inhoud van die strook is 8 m 3! Home Cm3 naar Liter.

Het is de bedoeling dat je de inhoud van de kamer berekent, 2 kubieke centimeter naar liter. Als je een kubusvormig bakje van precies 10 cm lang, dan is dat precies 1 liter water. De bodem van de cilinder is een cirkel.

These cookies do not store any personal information.

Volumes Converteren

Liter Als je een kubusvormig bakje van precies 10 cm lang, breed en hoog vult met water, dan is dat precies 1 liter water. Inhoud Hoe groot is een huiskamer? Maar de vloer van de kamer is 5 meter breed. Omrekenen was nog nooit zo eenvoudig!

Home Cm3 naar Liter Cm3 naar Liter rubente 22 februari In het Engels wordt het ook wel aangegeven middels de term cc, 2 kubieke centimeter naar liter, wat een afkorting is voor de term cubic centimetre kubieke centimeter!

De inhoud van een bol berekenen met de straal Je kunt ook de formule gebruiken die uitgaat van de straal van de bol! Omrekenen was nog nooit zo eenvoudig?


Facebook
Twitter
Comments
Laat een reactie achter

© 2015-2021 lamodeautrement.be Rechten voorbehouden
Kopiëren en citeren is toegestaan bij het gebruik van een actieve link naar deze site.