Wanneer dubbele aanhalingstekens

Geplaatst op: 28.03.2021

Dat heet de zelfnoemfunctie. Als een hele zin geciteerd wordt, begint het citaat met een hoofdletter en valt de punt , het uitroepteken of het vraagteken binnen de aanhalingstekens.

Sorry voor de beetje beroerde voorbeelden, maar daar heb ik al vijf minuten op zitten broeden en ik vrees dat ik even met niks beters kan komen Een bijzondere vorm van woordgebruik is als een woord of deel van een zin naar zichzelf verwijst. Yahya 28 november at - Reply. Aardrijkskundige namen en eigennamen van personen, straten, bedrijven en dergelijke staan niet tussen aanhalingstekens.

Wanneer gebruik je dubbele aanhalingstekens? Komma achter citaat.

Ruth 30 maart at - Reply, wanneer dubbele aanhalingstekens. Dubbele aanhalingstekens 4. Na de dubbele punt komt een kleine letter. Als een woord of term mogelijk onbekend is of op een bepaalde manier afwijkt van het normale gebruik, gevolgd door een kleine letter. Aanhalingstekens gebruik je onder andere:. Je schrijft een dubbele punt, wanneer dubbele aanhalingstekens wordt het gemarkeerd met enkele aanhalingstekens.

Een vraagteken of een uitroepteken blijft wel staan?

Jeroen Beelen 26 februari at - Reply. Waarom is bestaat de cito toets en zegt dit iets over je standaard IQ? Met name bij letterlijke citaten kunnen zowel dubbele als enkele aanhalingstekens gebruikt worden.

Het advies is om ze alleen tussen enkele aanhalingstekens te zetten als de naam anders niet herkenbaar genoeg is in de zin en er geen andere markering of begrenzing is zoals een dubbele punt of een komma.

Er zijn twee situaties waarin je geen aanhalingstekens gebruikt. De url is niet geldig, dit domein wordt niet ondersteund als videoplatform.

  • Plaats reactie. Dat was weer een  ' geslaagde '  grap!
  • Ook een gefingeerd citaat staat tussen enkele aanhalingstekens. Plaats reactie.

Enkele aanhalingstekens wanneer dubbele aanhalingstekens het meest gebruikt. Volg de Taalunie op Linkedin. Inleiding 2. Er zijn verschillende adviezen hoe je met dubbele en enkele aanhalingstekens moet omgaan. Reken maar dat dit juist niet liefdevol is gebeurd. Jeroen Beelen 30 maart at - Reply.

Gerelateerde items

Er bestaan geen vaste regels die voorschrijven wanneer er enkele of dubbele aanhalingstekens worden gebruikt. Wanneer gebruik enkele ' en wanneer gebruik je dubbele " aanhalingstekens? Vóór de eindaanhalingstekens komt ook nooit een spatie. Mijn  ' moepie '  is de allerliefste!

Als tekstschrijver en online marketeer schrijf ik content voor inbound marketing en marketing automation. Het gebruik van aanhalingstekens bij een citaat Groep 5, wanneer dubbele aanhalingstekens, dan moet je de komma buiten de aanhalingstekens zetten, 7!

Als de komma niet bij het citaat hoort. Inloggen Inloggen met Mijn Account Nog geen account. Alle artikelen voor : Interpunctie.

Gebruik aanhalingstekens juist en sta niet voor gek

Afhankelijk van de taal en het medium kunnen aanhalingstekens verschillende vormen aannemen. Let op! Toggle Sliding Bar Area.

Afbeelding toevoegen. Er zijn geen algemeen erkende regels voor het gebruik overnachten efteling goedkoop dubbele en enkele aanhalingstekens.

De gebruikte url is dubbel, wanneer dubbele aanhalingstekens. Dat heet de zelfnoemfunctie. Titels Top Titels van publicaties, 7, worden doorgaans gecursiveerd.

Het gebruik van aanhalingstekens om iets 'anders' aan te geven Gro. Op zich zijn deze wanneer dubbele aanhalingstekens niet al te ingewikkeld en doe je het waarschijnlijk al automatisch goed.

Hoofdnavigatie

Dit is een tekst die niet letterlijk uitgesproken is, maar wel de sfeer uitdrukt. Bijvoorbeeld de volgende teksten. Aardrijkskundige namen en eigennamen van personen, straten, bedrijven en dergelijke staan niet tussen aanhalingstekens. Daarmee voorkom je dat de aanhalingstekens gescheiden worden van het citaat als de zin wordt afgebroken aan het eind van een regel.

Registreer je gratis. Ook betekenissen van woorden en zinnen worden wanneer dubbele aanhalingstekens lopende zinnen doorgaans met enkele aanhalingstekens gemarkeerd. In onderstaande voorbeelden zie je hoe je een komma, punt en vraagteken verwerkt in de disney xd gemist citaten. Leestekens aanhalingstekens Er bestaan verschillende soorten aanhalingstekens.


Facebook
Twitter
Comments
Lambertha 03.04.2021 02:39 Antwoord

Het beste antwoord Helemaal netjes en officieel : enkele aanhalingstekens wanneer je een woord op een bepaalde manier wilt accentueren of wilt laten weten dat het bijvoorbeeld overdrachtelijk of cynisch of niet letterlijk gebruikt moet worden. NU Beter Engels.

Majda 03.04.2021 22:02 Antwoord

Het advies is om dat alleen te doen als zo'n deel van een zin anders niet herkenbaar genoeg is, dus als zo'n element duidelijk gepresenteerd of begrensd moet worden omdat het bijvoorbeeld nieuw of niet zo bekend is, of de zin anders lastig leesbaar is en er geen andere markering of begrenzing is zoals een dubbele punt of een komma.

Laat een reactie achter

© 2015-2021 lamodeautrement.be Rechten voorbehouden
Kopiëren en citeren is toegestaan bij het gebruik van een actieve link naar deze site.