Waar wonen hielke en sietse klinkhamer

Geplaatst op: 17.03.2021

Een ander vraagt waarom de Klinkhamers nooit ouder worden. Op het stille dorp, daar aan de rand van het grote Friese meer, gebeurt van alles en veldwachter Zwart heeft het reuze druk! Dit is het begin van heel wt verwikkelingen, want Jochem, de nieuwe boerenknecht van Pasma.

Auteur van verschillende boeken en vele columns over deze onderwerpen. Lenten · Overige locaties. Want waar zou een gewone zeeman geld voor een nieuw huis vandaan moeten halen? Opeens ziet Louw dat aan de achterkant van het jacht een grote sticker met daarop de naam van het jacht er halflos bijhangt. Al snel gaan er in het dorp geruchten dat Bouke niet op een eerlijke manier aan zijn geld is gekomen.

Meteen naast het huis bevindt zich de smederij, vol met apparaten, een grote smidse en een oude benzinepomp aan de buitenkant. Er is wat bijzonders aan de hand, want er loopt een vreemde man met een grote rugzak en een koffer op de dijk heen en weer.

Aan het einde van boek mogen Hielke en Sietse op de bruiloft komen van Jaap en Joke, de trouwe en sterke ,Kameleo. Zouden de jongens net zoveel succes hebben bij het zoeken naar de betekenis van een raadselachtig vriefje dat Geert Ypma van zijn oom heeft gekregen. De Kameleon pakt aan. Caf Vrolijk. Een schip seint dat het hulp nodig heeft.

De jongens gaan helpen.
  • Die stropers voeren vast wat in hun schild, dat hebben Sietse en Hielke al direkt door.
  • Arthur van Amerongen.

De Klinkhamers

De fanclub telt leden en sinds zijn er dertien miljoen exemplaren van de Kameleonreeks verkocht. Intussen maakt het hele dorp zich op, om de burgemeester, die met pensioen gaat, een prachtig afscheidscadeau te geven. Geïllustreerd door R. Ik kan me haast niet meer voorstellen dat ik als kind met rode konen de avonturen van Hielke en Sietse Klinkhamer las.

Hielke en Sietse staan natuurlijk meteen klaar om te helpen…. De Kameleon altijd paraat · Op het moment, dat dit plaatsvindt, moet iedereen hartelijk lachen, want die malle Gerben Zonderland heeft weer wat uitgehaald, waarover iedereen in het dorp nog lang zal napraten.

Gerben gaat met Hielke en Sietse een nieuw pak kopen in Jonkersveen. Hielke en Sietse zijn de tweeling van smid Klinkhamer. Die wens komt uit als op een dag een oude opduwer strandt in de vaart achter de smederij. De Kameleon doet een goede vangst. De activiteiten aldaar worden geheel op hen afgestemd!

Klimtoestel en smederij.

Cookies op groene.nl

De vlag in top voor de Kameleon. Inloggen Neem een abonnement. In de smederij van Klinkhamer staat iemand zeer druk te praten. De vlag in de top voor de Kameleon.

Vakantie met de Kameleon De Kameleon in de storm. Ondanks de vele giften weten ze toch niet genoeg geld geld overmaken naar verkeerde rekening regiobank te halen.

De Kameleon viert feest. De kameleon ligt op de loer. Wanneer je door hun huisje aan de Dorpsstraat loopt zie je hoe het ingericht was en via een trap naar boven kom je in de wat rommelige kamer van de belhamels.

Vergelijkbare kruiswoordpuzzels

Ze is zo bijzonder dat snoeper Kees geen taartjes meer koopt, maar al zijn geld aan haar uitgeeft. De inwoners en het gemeentebestuur van Jonkersveen hebben daar wel oren naar, want ze hopen dat dan het nodige geld van het rijken Lenten bij hen terecht zal komen.

Maar Zwart heeft een vermoeden en… dat klopt!

  • Als Hielke en Sietse 's avonds in de bank achter het bureau van de directeur een pop zien zitten, lijkt het inderdaad op dat er vreemde dingen gebeuren in Lenten….
  • Op een dag komt door de vaart achter het huis van de familie Klinkhamer een duwkonvooi langs, waarvan de opduwboot het pal achter de smederij begeeft.
  • Hielke en Sietse, de tweeling van smid Klinkhamer, varen door de poldervaart met hun boot, de sterke Kameleon.
  • Er klopt iets niet, want de boot en de eigenaar zijn al weken zoek.

De kameleon ruikt onraad. En die mooie meneer Plantinga valt lelijk door de mand. Zou het een inbreker zijn. Zet 'm op, Kameleon. Boeken van De Kameleon. Het is een laffe streek en veldwachter Zwart rust niet voordat hij de daders te pakken heeft.

In het Kameleondorp van Terhorne komen alle belevenissen en jongensdromen van vroeger weer tot leven.

Navigatiemenu

Speurders met de Kameleon. Altijd zit hij vol grappen en hij maakt zijn loge uit de stad, Henkie Vennema, van alles wijs. Vakantie met de Kameleon · Hoewel de man en zijn helpers zich erg deftig voordoen, vertrouwt Klinkhamer het zaakje niet.

Als weduwnaar gaat Piepe nu liever bij zijn dochter, die boerin is? De Kameleon schiet te hulp Beneden hangen de blauwe overalls die zij het liefst aan hadden nog te drogen aan de waslijn en de houten klompen staan netjes voor de deur.


Facebook
Twitter
Comments
Margit 22.03.2021 13:53 Antwoord

Categorie : De Kameleon. Het bezoek aan Kameleondorp stemt treurig en roept bij mij enkel de herinnering op aan lange, vervelende oer-Hollandse zomers.

Vishal 22.03.2021 14:57 Antwoord

Trossen los, Kameleon · 9.

Wolfgang 22.03.2021 16:53 Antwoord

Gerben is vast van plan om de eerste prijs te winnen en in de krant tekomen.

Laat een reactie achter

© 2015-2021 lamodeautrement.be Rechten voorbehouden
Kopiëren en citeren is toegestaan bij het gebruik van een actieve link naar deze site.