Hoe zelf patronen tekenen

Geplaatst op: 19.02.2021

Overige kenmerken Extra groot lettertype Nee Geslacht Jongens en meisjes Gewicht g Taal handleiding Nederlands Verpakking breedte mm Verpakking hoogte mm Verpakking lengte 14 mm. Regel het direct online of neem contact op via De breedte van je nekband-rechthoek moet ongeveer 4 cm zijn, maar je kunt deze maat aanpassen op basis van hoe breed je de nekband wilt hebben.

Het grondpatroon moet u goed bewaren, dit zult u later vaker gebruiken voor het ontwerpen van andere patronen. Het proefmodel hoort heel strak om het lichaam te zitten omdat het een soort mal van uw lichaam is. Computer patroontekenen. Goede kwaliteit. Ook leert u een basispatroon te maken voor tricot zodat u ook kleding van rekbare stoffen kunt ontwerpen.

Je moet de markeringen die je hebt aangebracht op een specifieke manier met elkaar verbinden om de voorkant van je T-shirtpatroon te vormen. Lesmateriaalen Tijdens onze lessen gebruiken wij ook lesmateriaal in de vorm van video of  PDF instructies. Geef de afstand met je vingers aan en plaats vervolgens het meetlint op je patroondeel. Enige naai ervaring is vereist om er zelf moderne kledij van te maken, hoe zelf patronen tekenen.

Hoe zelf patronen tekenen en rok en bijbehorende delen, zoals zak en kraag en mouwen worden hierin goed beschreven.

Het boek is logisch opgebouwd en ook de gebruikte methode is bevattelijk, de instructies zelf zijn in vergelijking met andere boeken wel helder uitgelegd. Bij de LOI kun je de cursus flexibel volgen.
  • Handboek kleding maken 30, Terwijl de voorste daling van de halslijn 5 cm of meer kan zijn, moet de daling van de neklijn aan de achterkant slechts 1,5 tot 2,5 cm zijn.
  • Na afloop van de cursus Patroontekenen kun je nauwkeurig maten opnemen, patronen voor allerlei soorten kledingstukken tekenen en weet je waar je rekening mee moet houden bij stofkeuze. Om je basismodel om te zetten naar een bruikbaar model om te gaan naaien heb je wel wat naai-ervaring nodig.

Samenvatting

Introductiecursus Zelf kleding maken is leuk, ontspannend en geschikt voor iedereen! Of dit ook bij jouw opleiding het geval is, lees je in de opleidingsinformatie op deze site. Ook is er geen aandacht voor bepaalde pasproblemen die stralingen en vouwen in de stof opleveren, te wijten aan de lichaamshouding en proporties die niet overeenstemmen met een gemiddeld persoon.

Je werkt eerst aan de voorkant van het kledingstuk, beginnend met het grootste deel, en beweegt geleidelijk naar de kleinere delen. Haal het kledingstuk van het papier en schets een tweede parallelle lijn van 1,5 cm vanaf elke rand van elk patroondeel.

  • Het is precies het boek met info dat ik nodig heb! Teken deze aangegeven mouwhelft op de andere kant van het gevouwen papier.
  • De opleiding past zich aan jou aan in plaats van andersom.

Zoals gezegd is het niet mijn enige boek over patroontekenen. Mouleren en draperen. Geen probleem. Speciaal ontwikkeld lesmateriaal.

Het eindpunt moet ongeveer 2 cm onder je heuplijn liggen.

Basispatronen kunnen tekenen en is de perfecte en tevens een voordelige uitkomst om kleding te ontwerpen en maken in uw maat. Stijf kurkplaat werkt goed omdat je het kledingstuk op zijn plaats kunt vastspelden terwijl je eraan werkt.

Rijk geillustreerd Praktisch Heldere uitleg Inspirerend Volledig.

Ook wordt er uitgegaan van een lichaamslengte van cm en wordt niet beschreven hoe je afwijkingen van dit gemiddelde kan hoe zelf patronen tekenen in een patroon. Italiano: Realizzare un Modello di Cucito Personale. De kwart heup: meet het breedste deel van je heupen op, tel er de vijf centimeter bij op en deel door vier.

De lesduur is 2 uur en 45 minuten. Home Cosplay Binnenste knieband verrekt oefeningen Naaipatronen tekenen.

Lees de eerste pagina's

Alleen zo krijg je de technieken echt onder de knie. Thuisstudie: zelfstandig maar zeker niet alleen Bij de LOI kun je de cursus flexibel volgen.

Verkoop door De Bonte Boekhandel. Schrijf dan in voor de cursus Naaitechnieken. Hiermee kun je naar eigen idee eindeloos variëren.

Je zult geen kant-en-klare patronen aantreffen om te kopiren en uit te knippen, maar wel gedetailleerde aanwijzingen waarmee je zelf patronen voor bijvoorbeeld een rok of lijfje kunt tekenen. Met een goed matenlijstje ga je aan de slag. Ik heb nu alle drie boeken, hoe zelf patronen tekenen.

Whereas Leuven 14 januari Ik raad dit product aan. Handboek kleding maken 30, tel er de vijf centimeter bij op hoe zelf patronen tekenen deel door vier? Meet vanaf het hoge schouderpunt de afstand van het hoge schouderpunt tot het bovenste deel van de borst?

Geef de afstand met je vingers aan en plaats vervolgens het meetlint op je patroondeel.

Als je patroonpapier doorzichtig is, kun je overwegen om een tweede deel bovenop het eerste deel te leggen en je voorste patroondeel over te trekken, om te kunnen beginnen aan het achterste deel. Heb je tijdelijk minder tijd beschikbaar, dan mag je langer over je studie doen. Alle materialen die tijdens de cursus worden gebruikt kunt u ook voor uw huiswerk gebruiken.

Taal: Nederlands. Het is de bedoeling dat je zelf aan de slag gaat met je eigen of je models maten en begint te tekenen. Wat me opvalt is dat de gebruikte methodes durven verschillen.


Facebook
Twitter
Comments
Ruth 21.02.2021 15:13 Antwoord

Begin minstens 2,5 cm vanaf de bovenkant van het papier. Leer je eigen patronen tekenen aan de hand van speciaal ontwikkeld lesmateriaal.

Erhan 23.02.2021 01:09 Antwoord

Je kan bijvoorbeeld een broekpatroon leren tekenen op je eigen maten of een patroon van een eigen ontwerp van bijvoorbeeld een jurk tekenen. Voor een meer getailleerd shirt, maak je een lichte, naar binnen gebogen lijn.

Laila 01.03.2021 05:21 Antwoord

Dit boek is een aanrader voor wie wil leren zelf kledingpatronen te tekenen. Dubbel voordeel dus!

Laat een reactie achter

© 2015-2021 lamodeautrement.be Rechten voorbehouden
Kopiëren en citeren is toegestaan bij het gebruik van een actieve link naar deze site.