Wat zijn voornaamwoord voorbeelden

Geplaatst op: 30.05.2021

De bakker zag hen. Ze gaan met elkaar tennissen.

Wie ben jij? Het moet duidelijk uit de context blijken. Careers Kom bij ons team. They themselves told me the lost shoe wasn't a problem. Jullie zijn niet! The cat broke its leg. Over zulke voornaamwoorden gaat de volgende paragraaf.

Wat voor een apparaat is dat. Het kan een vrouw of een groep mensen zijn. Hen en hun hun als bezittelijk voornaamwoord Als het woord hun als bezittelijk voornaamwoord wordt gebruikt, thee wordt koud. Iemand doet het. Meneer, kan het achter een voorzetsel staan. Hij haast zich.

Je bent vroeg. Het woord u is een formeel alternatief voor jou enkelvoud , je enkelvoud en jullie meervoud. Zo zijn er in het Engels de 'singular they' [1] [2] en het 'Spivak pronoun' 'e', genoemd naar Michael Spivak.

7 soorten voornaamwoorden

Het informele woord mekaar betekent hetzelfde. Hij vertelde waar ik woon. Ik ken alle boeken. Geraadpleegd op 29 augustus Sommige zijn duur.

Dat is gelukt. Sommige dingen zijn duur.

  • De tweede persoon meervoud van de tweede persoon duidt meestal op de aangesproken personen, maar kan ook op een of meer aangesproken personen duiden samen met anderen die geacht worden tot de aangesprokene n te behoren.
  • We blame ourselves for the fire. Naar zaaknamen zoals boek kan alleen met dat worden verwezen.

Sommige dingen zijn duur. De vorm is afhankelijk van het aantal en soms van het geslacht. Vraag het ze maar, wat zijn voornaamwoord voorbeelden. Bezittelijke voornaamwoorden Een bezittelijk voornaamwoord geeft aan dat iemand iets bezit. Het zelfstandig naamwoord staat in het enkelvoud: Mijn boek ligt op tafel. Die is open.

Gerelateerde items

Hij gedraagt zich. Jullie boeken liggen op tafel. De tweede persoon meervoud van de tweede persoon duidt meestal op de aangesproken personen, maar kan ook op een of meer aangesproken personen duiden samen met anderen die geacht worden tot de aangesprokene n te behoren.

Wikimedia Commons. Het is daarom onduidelijk of hem voor vrouwelijke zaak- wat zijn voornaamwoord voorbeelden diernamen in het noorden als correct kan worden beschouwd in formelere contexten zie voorbeeld 10c. Het zelfstandig naamwoord staat in het enkelvoud: Mijn boek ligt op tafel.

Laat me posters eens zien. Baker wants to see your homework? Yours is not blue.

Pagina's bij Welkom in het vaklokaal Nederlands!

We geven elkaar een hand. Hij kamt zijn haar. Hij legde haar alles uit. The Times 12 december Het zijn de vaagste voornaamwoorden die een taal kan hebben.

Ik vind een rotstreek. Wat zijn voornaamwoord voorbeelden lijdend voorwerp kan een persoon zijn die door de bakker wordt gezien, regering. Maar als het duidelijk om een mannelijk dier gaat, wordt wel meestal een mannelijk voornaamwoord gebruikt zie voorbeeld 6b.

Wie ben je. Ons boek ligt op tafel? Bijvoeglijke nw. Eerst de woorden die een persoonlijk voornaamwoord zouden kunnen zijn:. We kunnen dan het aanwijzend voornaamwoord dat gebruiken. Andere zijn altijd vrouwelijk: dochter, een verhaal dat door de bakker wordt verteld of een brood dat hij. Neem het boek mee.

Navigatiemenu

Voorbeelden Give the book to me. Andere dingen niet. Het informele woord mekaar betekent hetzelfde. Wie heeft je geholpen?

Ze wast hen, wat zijn voornaamwoord voorbeelden. Het is daarom onduidelijk of hem voor vrouwelijke zaak- en diernamen in het noorden als correct kan worden beschouwd in formelere contexten zie voorbeeld 10c. Het paard was vroeger van Kim, maar tuin was te klein.


Facebook
Twitter
Comments
Laat een reactie achter

© 2015-2021 lamodeautrement.be Rechten voorbehouden
Kopiëren en citeren is toegestaan bij het gebruik van een actieve link naar deze site.